2014-11-12 19:20:14• hírek • Szatmar.ro, refszatmar.eu

Istentisztelet a Magyar Nyelv Napján

A Szatmárnémeti Református Gimnázium szerda délelőtti istentiszteletén a diákok a magyar nyelv áldásaiért adták hálát Istennek. A prédikáció után a diákpresbitérium műsora hívta fel a figyelmet értékünkre.

Ilonczai Zsombor iskolalelkész a Biblia közepéből, azaz a 118. zsoltár alapján hirdette az Igét. Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni! Ezt tudták azok a reformátorok, előreformátorok is, akik áldozatot hoztak annak érdekében, hogy anyanyelven hirdettessék az Ige. Ez az áldozat értelmet nyert, mert a zsoltáros szerint is, így vezet Isten bennünket „tágas térre," igazi szabadságra. Az anyanyelvet ne veszítsük el sem vegyesházasság, sem külföldre való költözés esetében! - hivta fel az értékvesztés veszélyére a diákok figyelmét a lelkipásztor.

A református gimnázium diákpresbitériuma pár perces műsor keretében emlékeztetett mindazokra az értékekre, amivel Isten a magyar nyelven keresztül megajándékoz. Nyelvünk egyediségét mutatja az, hogy több tudós kijelentette, magyar nyelven jobban ki tudja fejezni magát, gazdagabb a szókincs.

Magyarország Országgyűlése 2011 november 13-án nyilvánította a Magyar Nyelv Napjává ezt a napot, lehetővé téve, hogy évente egyszer a közfigyelem ráirányuljon a magyar nyelvre, amely kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapja. A Magyar Nyely Napja évről évre alkalmat ad az oktatási, tudományos és a kulturális intézményeknek, a médiának, az anyanyelvápolással foglalkozó civil szervezeteknek és egyházaknak a magyar nyelv megünneplésére, a hagyományőrzéssel kapcsolatos rendezvények megtartására, és újabb kezdeményezések, mozgalmak elindítására. Így emlékezett és emlékeztetett a Szatmárnémeti Református Gimnázium diáksága is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: